Parowany ryż jaśminowy z warzywami i orzechami nerkowca


2 porcje 15 minut

Parowany ryż jaśminowy to doskonała baza do wielu dań, a w połączeniu z warzywami i chrupiącymi orzechami nerkowca tworzy lekką, aromatyczną potrawę. Idealny na szybki obiad lub kolację.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 szklanka ryżu jaśminowego
  • 1 marchewka, pokrojona w kostkę
  • 1 papryka czerwona, pokrojona w kostkę
  • 1 szklanka groszku cukrowego
  • 2 łyżki orzechów nerkowca, prażonych
  • Sól do smaku

Przygotowanie

  1. Ugotuj ryż jaśminowy na parze według instrukcji na opakowaniu (zwykle około 15-20 minut). W tym samym czasie na górnym poziomie garnka umieść warzywa.
  2. Po ugotowaniu ryżu i warzyw wymieszaj je razem w misce, dodając prażone orzechy nerkowca. Dopraw solą i podawaj na ciepło.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®