Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Paprykowa potrawka z udkami kurczaka
3 porcje 30 minut
Paprykowe, duszone udka kurczaka po węgiersku, tzw. paprykarz
Pobierz przepis
Składniki
- 150 g cebuli
- 20 g ząbków czosnku
- 150 g czerwonej papryki
- 50 ml oliwy z oliwek
- 80 g koncentratu pomidorowego
- 300 ml wywaru drobiowego
- 800 g ud z kurczaka
- 2 łyżeczki papryki
- 25 g mąki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 150 g kwaśnej śmietany 12% lub 18%
Przygotowanie
- W misce umieść 800 g udek z kurczaka, 2 łyżeczki papryki, 25 g mąki, 1/2 łyżeczki soli oraz 1/2 łyżeczki pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw do zamarynowania na 10 minut.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 150 g cebuli, 20 g czosnku, 150 g papryki czerwonej oraz 50 ml oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
- Zgarnij szpatułką na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj 80 g koncentratu pomidorowego, 300 ml wywaru drobiowego oraz zamarynowane udka z kurczaka. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Duś.
- Dodaj 150 g kwaśnej śmietany. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Gotowe do podania! Smacznego!