Paprykowa potrawka z udkami kurczaka


3 porcje 30 minut

Paprykowe, duszone udka kurczaka po węgiersku, tzw. paprykarz

Pobierz przepis

Składniki

  • 150 g cebuli
  • 20 g ząbków czosnku
  • 150 g czerwonej papryki
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 80 g koncentratu pomidorowego
  • 300 ml wywaru drobiowego
  • 800 g ud z kurczaka
  • 2 łyżeczki papryki
  • 25 g mąki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 150 g kwaśnej śmietany 12% lub 18%

Przygotowanie

  1. W misce umieść 800 g udek z kurczaka, 2 łyżeczki papryki, 25 g mąki, 1/2 łyżeczki soli oraz 1/2 łyżeczki pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw do zamarynowania na 10 minut.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  3. Umieść 150 g cebuli, 20 g czosnku, 150 g papryki czerwonej oraz 50 ml oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
  4. Posiekaj.
  5. Zgarnij szpatułką na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Zgarnij szpatułką na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Smaż saute.
  8. Dodaj 80 g koncentratu pomidorowego, 300 ml wywaru drobiowego oraz zamarynowane udka z kurczaka. Zamknij pokrywę kielicha.
  9. Duś.
  10. Duś.
  11. Dodaj 150 g kwaśnej śmietany. Zamknij pokrywę kielicha.
  12. Duś.
  13. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®