Orzechowo-ryżowe mleko


2 porcje 15 minut

Roślinny napój na bazie orzechów i ryżu

Pobierz przepis

Składniki

  • 150 g ugotowanego ryżu
  • 50 g orzechów ziemnych
  • 600 ml wody
  • 20 g cukru

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 150 g ryżu, 50 g orzechów ziemnych oraz 300 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Zmiksuj.
  4. Dodaj 20 g cukru oraz 300 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Duś.
  6. Przecedź przez sitko o drobnych oczkach. Odrzuć cząstki stałe.
  7. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®