Orzechowa pasta


2 porcje 5 minut

Pasta na bazie orzechów z dodatkiem nasion chia i słonecznika

Pobierz przepis

Składniki

  • "100 g orzechów nerkowców
  • 100 g migdałów, bez skórki
  • 100 g orzechów włoskich
  • 100 g niesolonych orzeszków ziemnych
  • 25 g oleju kokosowego
  • 3 łyżeczki oleju migdałowego
  • 30 g nasion słonecznika
  • 30 g nasion chia"

Przygotowanie

  1. "Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Włóż 100 g nerkowców, 100 g migdałów bez skórki, 100 g orzechów włoskich, 100 g niesolonych orzeszków ziemnych. Zamknij pokrywę kielicha."
  2. Posiekaj.
  3. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
  4. Posiekaj.
  5. Dodaj 25 g oleju kokosowego, 3 łyżeczki oleju migdałowego, 30 g nasion słonecznika i 30 g nasion chia. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Posiekaj.
  7. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
  8. Posiekaj.
  9. Podawaj natychmiast lub przelej do szczelnego pojemnika i przechowuj w lodówce. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®