Omlet z krewetkami i tofu


3 porcje 35 minut

Delikatna propozycja na obiad

Pobierz przepis

Składniki

  • 200 g tofu
  • 150 g krewetek, obranych
  • 1 jajko, roztrzepane
  • 500 ml wody
  • 15 g kolendry
  • 15 g szczypiorku
  • 30 g marchewki
  • 8 g soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 15 ml wina białego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 20 g mąki

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 200 g tofu, 150 g krewetek, 1 jajko, 15 g kolendry, 15 g szczypiorku, 30 g marchewki, 8 g soli, 15 ml wina, 20 g mąki, 1/2 łyżeczki pieprzu i 1 łyżeczkę cukru. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. Całość przełóż do miski. Przykryj miskę folią aluminiową i wstaw do naczynia do gotowania na parze.
  5. Wyczyść kielich do gotowania.
  6. Umieść 500 ml wody. Załóż zestaw do gotowania na parze na kielichu.
  7. Gotuj na parze.
  8. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®