Naleśniki z serem


5 porcje 1 min 45 sek.

Najbardziej klasyczne wśród naleśników, to te z farszem serowym.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1,5 szklanki mleka
  • 1,5 szklanki wody mineralnej gazowanej
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • 500 g białego sera
  • 1 żółtko
  • 2 Ł cukru pudru
  • 1 ł cukru waniliowego
  • 50 g śmietanki
  • sól

Przygotowanie

  1. Aby wyrobić ciasto, na noże nałożyć motylek. Do naczynia głównego wbić jajka z odrobiną soli.
  2. ikona_czas

    10 s

    ikona_obroty

    5

  3. Kolejno dodać do naczynia głównego mąkę, mleko i wodę.
  4. ikona_czas

    30 s

    ikona_obroty

    5

  5. Sprawdź, czy ciasto ma dobrą konsystencję, podnosząc łyżkę pionowo. Powinno spływać i jednocześnie pokrywać powierzchnię łyżki.
  6. Smażyć naleśniki na płaskiej patelni, najlepiej na klarowanym maśle.
  7. By przygotować masę serową, do naczynia głównego wrzucić wszystkie składniki.
  8. ikona_czas

    15 s

    ikona_obroty

    7

  9. Założyć motylek, wyrabiać.
  10. ikona_czas

    50 s

    ikona_obroty

    4

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®