Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Naleśniki z serem
5 porcje 1 min 45 sek.
Najbardziej klasyczne wśród naleśników, to te z farszem serowym.
Pobierz przepis
Składniki
- 1,5 szklanki mleka
- 1,5 szklanki wody mineralnej gazowanej
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- szczypta soli
- 500 g białego sera
- 1 żółtko
- 2 Ł cukru pudru
- 1 ł cukru waniliowego
- 50 g śmietanki
- sól
Przygotowanie
- Aby wyrobić ciasto, na noże nałożyć motylek. Do naczynia głównego wbić jajka z odrobiną soli.
- Kolejno dodać do naczynia głównego mąkę, mleko i wodę.
- Sprawdź, czy ciasto ma dobrą konsystencję, podnosząc łyżkę pionowo. Powinno spływać i jednocześnie pokrywać powierzchnię łyżki.
- Smażyć naleśniki na płaskiej patelni, najlepiej na klarowanym maśle.
- By przygotować masę serową, do naczynia głównego wrzucić wszystkie składniki.
- Założyć motylek, wyrabiać.