Mus jagodowy


4 porcje 15 minut

Śmietankowo-owocowy deser

Pobierz przepis

Składniki

  • 50 ml wody
  • 1 i 1/2 łyżki żelatyny w proszku
  • 100 g cukru
  • 250 g jagód
  • 300 g śmietanki 30%

Przygotowanie

  1. Ok. 2 łyżki żelatyny rozpuść zgodnie z instrukcją.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  3. Włóż 100 g cukru, 250 g jagód i 300 g śmietany.
  4. Posiekaj.
  5. Dodaj żelatynę.
  6. Zmiksuj.
  7. Odstaw do lodówki do stężenia. Podawaj z owocami, orzechami lub innymi dodatkami. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®