Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Mus czekoladowo-kawowy z orzechami i masłem palonym
4 porcje 45 min
Słodki czekoladowo kawowy mus z orzechami i palonym masłem. Przepis Kohersen Mycook.
Pobierz przepis
Składniki
- 150g czekolady gorzkiej
- 2 żółtka
- 5 łyżek stołowych cukru
- 300ml śmietanki 30%-centowej
- 2 małe łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 70g masła
- 100g dowolnych orzechów (np. włoskich)
Przygotowanie
- Do naczynia głównego wlej wodę Na metalowej części parowara umieść miseczkę (najlepiej żaroodporną), pokrusz do niej czekoladę i przykryj pokrywą
- Załóż motylek i do suchego naczynia miksującego wlej śmietanę
- Do czystego naczynia miksującego wbij 2 żółtka, dodaj cukier
- Do naczynia miksującego z utartymi żółtkami wlej płynną czekoladę.
- Do naczynia z czekoladą dodaj ubitą śmietanę i delikatnie wszystko zmiksuj do połączenia się składników na gładki krem
- Przelej mus do pucharków i odstaw na godzinę do lodówki
- Do naczynia wrzuć orzechy
- W małym rondelku zrumień masło aż się delikatnie przypali na jasno-brązowy kolor i orzechowy zapach. Skrop masłem orzechy i mus