Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Muffinki śniadaniowe z migdałami i borówkami
4 porcje 35 minut + 25 minut
Słodkie babeczki, które umilą spotkanie z najbliższymi
Pobierz przepis
Składniki
- 260 g blanszowanych migdałów
- 40 g mąki kokosowej lub migdałowej
- 30 g wiórków kokosowych
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- 3 jajka
- 60 g cukru lub słodzika
- 120 ml mleka
- 50 ml oliwy z oliwek extra virgin
- 1 ½ łyżeczki naturalnego ekstraktu z wanilii lub cukru waniliowego
- 125 g mrożonych borówek amerykańskich
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
- Wyłóż formę do pieczenia muffinów (lub 12 foremek) papierem do pieczenia i odłóż na bok.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 260 g blanszowanych migdałów w kielichu do gotowania.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
- Dodaj 30 g mąki, 30 g wiórków kokosowych, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczyptę soli, 3 jajka, 60 g cukru lub słodzika, 120 ml mleka, 50 ml oliwy, 1 i 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii.
- Zmiksuj. Dodaj 125 g mrożonych borówek i delikatnie połącz szpatułką.
- Dodaj 125 g mrożonych borówek i delikatnie połącz szpatułką.
- Rozdziel ciasto równomiernie pomiędzy papilotki do muffinów i piecz przez 20-25 minut (180°C) lub do momentu, gdy wykałaczka cukiernicza włożona do środka muffinów wyjdzie sucha i czysta.
- Przełóż na stojak do studzenia na 15 minut, a następnie wyjmij z foremek.
- Gotowe do podania! Smacznego!