Mojito ananasowo-kokosowe


5 porcje 20 minut

Koktajl na bazie rumu o orzeźwiającym smaku

Pobierz przepis

Składniki

  • 100 g świeżego ananasa, obranego, pokrojonego w ćwiartki (ok. 3 cm)
  • 3 łyżki wiórków kokosowych, prażonych
  • 1 łyżka miodu
  • 20 listków świeżej mięty, plus dodatkowe 6 gałązek do dekoracji
  • 1 limonka (bez skórki) pokrojona na ćwiartki, 1 limonka pokrojona w plasterki do przybrania
  • 500 g kostek lodu
  • 60 ml białego rumu
  • 60 ml rumu Malibu®
  • 240 ml soku ananasowego
  • 60 ml mleka kokosowego

Przygotowanie

  1. Rozgrzej grill na średni ogień lub umieść patelnię grillową na średnim ogniu na kuchence.
  2. Griluj 300 g ananasa z obu stron przez 6-8 minut, aż będzie zwęglony i miękki. Odstaw do ostygnięcia.
  3. Umieść 3 łyżki uprażonych wiórków kokosowych na małym talerzu.
  4. Za pomocą pędzelka do ciasta posmaruj brzegi 6 kieliszków koktajlowych (ok. 120 ml) miodem i obtocz w przygotowanych wcześniej uprażonych wiórkach kokosowych. Odstaw kieliszki na bok.
  5. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść liście mięty i ćwiartki limonki w kielichu do gotowania.
  6. Posiekaj.
  7. Dodaj 500 g lodu, 60 ml białego rumu, 60 ml rumu Malibu®, 240 ml soku ananasowego i 60 ml mleka kokosowego.
  8. Posiekaj.
  9. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®