Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Mojito ananasowo-kokosowe
5 porcje 20 minut
Koktajl na bazie rumu o orzeźwiającym smaku
Pobierz przepis
Składniki
- 100 g świeżego ananasa, obranego, pokrojonego w ćwiartki (ok. 3 cm)
- 3 łyżki wiórków kokosowych, prażonych
- 1 łyżka miodu
- 20 listków świeżej mięty, plus dodatkowe 6 gałązek do dekoracji
- 1 limonka (bez skórki) pokrojona na ćwiartki, 1 limonka pokrojona w plasterki do przybrania
- 500 g kostek lodu
- 60 ml białego rumu
- 60 ml rumu Malibu®
- 240 ml soku ananasowego
- 60 ml mleka kokosowego
Przygotowanie
- Rozgrzej grill na średni ogień lub umieść patelnię grillową na średnim ogniu na kuchence.
- Griluj 300 g ananasa z obu stron przez 6-8 minut, aż będzie zwęglony i miękki. Odstaw do ostygnięcia.
- Umieść 3 łyżki uprażonych wiórków kokosowych na małym talerzu.
- Za pomocą pędzelka do ciasta posmaruj brzegi 6 kieliszków koktajlowych (ok. 120 ml) miodem i obtocz w przygotowanych wcześniej uprażonych wiórkach kokosowych. Odstaw kieliszki na bok.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść liście mięty i ćwiartki limonki w kielichu do gotowania.
- Posiekaj.
- Dodaj 500 g lodu, 60 ml białego rumu, 60 ml rumu Malibu®, 240 ml soku ananasowego i 60 ml mleka kokosowego.
- Posiekaj.
- Gotowe do podania! Smacznego!