Modra kapusta


2 porcje 10 minut

Duszona czerwona kapusta idealnie sprawdzi się na obiad

Pobierz przepis

Składniki

  • 50 g masła
  • 200 g jabłka, pokrojonego w plastry
  • 160 g cebuli, pokrojonej w plastry
  • 400 g czerwonej kapusty, pokrojonej w plastry
  • 100 ml octu jabłkowego
  • 50 ml soku jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki goździków w proszku
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze sauté w kielichu.
  2. Umieść 50 g masła oraz 160 g cebuli. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
  3. Smaż saute.
  4. Dodaj 400 g czerwonej kapusty. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
  5. Smaż saute.
  6. Dodaj 200 g jabłek, 100 ml octu jabłkowego, 50 ml soku jabłkowego, 1/2 łyżeczki goździków w proszku, 1 liść laurowy, 1 łyżeczkę soli oraz 1/2 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
  7. Smaż saute.
  8. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®