Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Modra kapusta
2 porcje 10 minut
Duszona czerwona kapusta idealnie sprawdzi się na obiad
Pobierz przepis
Składniki
- 50 g masła
- 200 g jabłka, pokrojonego w plastry
- 160 g cebuli, pokrojonej w plastry
- 400 g czerwonej kapusty, pokrojonej w plastry
- 100 ml octu jabłkowego
- 50 ml soku jabłkowego
- 1/2 łyżeczki goździków w proszku
- 1 liść laurowy
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze sauté w kielichu.
- Umieść 50 g masła oraz 160 g cebuli. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
- Smaż saute.
- Dodaj 400 g czerwonej kapusty. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
- Smaż saute.
- Dodaj 200 g jabłek, 100 ml octu jabłkowego, 50 ml soku jabłkowego, 1/2 łyżeczki goździków w proszku, 1 liść laurowy, 1 łyżeczkę soli oraz 1/2 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
- Smaż saute.
- Gotowe do podania. Smacznego!