Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Mleko migdałowe
4 porcje 1 godzina 15 minut
Napój roślinny dla wegan i osób z nietolerancją laktozy
Pobierz przepis
Składniki
- 240 g migdałów, niesolonych
- 920 ml wody
- 4 daktyle, bez pestki
- 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub 1 łyżeczka cukru waniliowego
Przygotowanie
- Włóż 240 g surowych migdałów do wody i namoczyć przez 1 godzinę.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść w kielichu do gotowania 4 daktyle, ½ łyżeczki wanilii lub 1 łyżeczkę cukru waniliowego, namoczone migdały i wodę.
- Posiekaj.
- Przelej mieszankę przez filtr lub ściereczkę i mocno wyciśnij, aby wydobyć cały płyn.
- Przelej do szklanej butelki.
- Gotowe do podania! Smacznego! Przechowuj w lodówce.