Mleko migdałowe


4 porcje 1 godzina 15 minut

Napój roślinny dla wegan i osób z nietolerancją laktozy

Pobierz przepis

Składniki

  • 240 g migdałów, niesolonych
  • 920 ml wody
  • 4 daktyle, bez pestki
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub 1 łyżeczka cukru waniliowego

Przygotowanie

  1. Włóż 240 g surowych migdałów do wody i namoczyć przez 1 godzinę.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  3. Umieść w kielichu do gotowania 4 daktyle, ½ łyżeczki wanilii lub 1 łyżeczkę cukru waniliowego, namoczone migdały i wodę.
  4. Posiekaj.
  5. Przelej mieszankę przez filtr lub ściereczkę i mocno wyciśnij, aby wydobyć cały płyn.
  6. Przelej do szklanej butelki.
  7. Gotowe do podania! Smacznego! Przechowuj w lodówce.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®