Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- "70 g oliwy z oliwek (dodatkowa ilość do natłuszczenia formy)
- 100 g tartego sera mozarella (dodatkowa ilość do posypania)
- 180 ml wody
- 15 g suchych drożdży
- 360 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 100-120 g passaty pomidorowej lub pomidorów z puszki
- 100 g tartego sera Emmental
- 18 plasterków pepperoni
- 1 roztrzepane
- jajko do smarowania"
Przygotowanie
- Zamocuj łopatkę do wyrabiania ciasta w kielichu do gotowania. Umieść 180 ml wody, 15 g drożdży i 70 g oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Dodaj 360 g mąki pszennej, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę suszonego oregano. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugniataj.
- Przełóż ciasto do miski, uformuj kulę, przykryj folią spożywczą i pozostaw na około 30 minut.
- Rozgrzej piekarnik do 200°C. Natłuść olejem blaszkę do pieczenia o średnicy 25 cm.
- Wyjmij ciasto z miski i zagniataj na powierzchni roboczej. Podziel na 18 kawałków i uformuj kulki. Każdą porcję rozwałkuj wałkiem, aż utworzy krąg o średnicy 9-10 cm (pozostałe kawałki przykryj ściereczką, aby nie wyschły). Umieść 1 łyżeczkę passaty pomidorowej na środku, posyp startym serem i umieść 1 plasterek pepperoni. Zamknij, składając brzegi. Powtórz proces z pozostałym ciastem i umieść kulki złożoną stroną do dołu na blaszce, zaczynając od środka. Posmaruj kulki ciasta roztrzepanym jajk
- Piecz w piekarniku przez 20-25 minut w 200°C.
- Pozostaw do ostygnięcia i podawaj. Smacznego!