Masło cukiniowe


6+ porcje 15 min

Idealny dodatek do wiosennych śniadań, pyszne masło cukiniowe.

Pobierz przepis

Składniki

  • 100g masła w temperaturze pokojowej ( najlepsze jest zawierające min. 83% tłuszczu )
  • ½ małej cukinii startej na tarce o dużych oczkach
  • kilka listków świeżej bazylii
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Startą cukinię posyp solą i odstaw na kilka minut. Po tym czasie odsącz z nadmiaru wody
  2. Masło umieść w naczyniu miksującym razem ze świeżą bazylią.
  3. ikona_czas

    15 sek.

    ikona_obroty

    7

  4. Dodaj cukinię i zmiksuj delikatnie
  5. ikona_czas

    10 sek.

    ikona_obroty

    6

  6. Włóż masło przed spożyciem na kilka godzin do lodówki aby stężało

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®