Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Masło cukiniowe
6+ porcje 15 min
Idealny dodatek do wiosennych śniadań, pyszne masło cukiniowe.
Pobierz przepis
Składniki
- 100g masła w temperaturze pokojowej ( najlepsze jest zawierające min. 83% tłuszczu )
- ½ małej cukinii startej na tarce o dużych oczkach
- kilka listków świeżej bazylii
- sól i pieprz
Przygotowanie
- Startą cukinię posyp solą i odstaw na kilka minut. Po tym czasie odsącz z nadmiaru wody
- Masło umieść w naczyniu miksującym razem ze świeżą bazylią.
- Dodaj cukinię i zmiksuj delikatnie
- Włóż masło przed spożyciem na kilka godzin do lodówki aby stężało