Małże z cytryną i sosem tajskim


3 porcje 15 minut

Przekąska w azjatyckim stylu

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 l wody
  • 500 g małży
  • 20 g posiekanego czosnku
  • 5 ml soku z cytryny
  • 20 ml sosu chili
  • 5 ml sosu rybnego

Przygotowanie

  1. Przygotuj miskę, włóż do niej 20 g posiekanego czosnku, 5 ml soku z cytryny, 20 ml sosu chili i 5 ml sosu rybnego, a następnie wymieszaj je i odstaw.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  3. Umieść 1 l wody i 500 g małży w kielichu do gotowania.
  4. Ugotuj.
  5. Wyjmij małże do naczynia, wylej wodę i wyrzucić muszle, posmaruj małże wcześniej przygotowanym sosem.
  6. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®