Małże gotowane na parze


2 porcje 15 minut

Małże w sosie maślanym gotowane na parze

Pobierz przepis

Składniki

  • 500 g małży
  • 20 g czerwonej papryki, pokrojonej w paski
  • 20 g żółtej papryki, pokrojonej w paski
  • 40 g miękkiego masła
  • 10 g ząbków czosnku, rozgniecionych
  • 500 ml wody
  • 50 ml białego wina
  • 1/8 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

  1. Na talerzu umieść 20 g czerwonej i żółtej papryki oraz 500 g małży.
  2. W miseczce umieść 40 g masła, 10 g czosnku, 50 ml białego wina oraz 1/8 łyżeczki pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj i polej małże.
  3. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  4. Umieść 500 ml wody.
  5. Talerz z małżami umieść w zestawie do gotowania na parze. Całość umieść na kielichu do gotowania.
  6. Gotuj na parze.
  7. Gotuj na parze.
  8. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®