Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Malva Pudding
6+ porcje 1 godzina
Malva Pudding to słodki pudding pochodzący z Afryki Południowej.
Pobierz przepis
Składniki
- Pudding
- 300 g cukru pudru
- 400 g mleka
- 70 g dżemu morelowego
- 70 g miękkiego masła
- 280 g mąki
- 4 średnie jaja
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki octu balsamicznego
- 2 szczypty drobnej soli morskiej
- Sos
- 200 g masła
- 200 g brązowego cukru
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
- Nasmaruj tłuszczem naczynie żaroodporne i odstaw.
- Zamocuj mieszadło motylkowe w kielichu do gotowania (na ostrzu wielofunkcyjnym).
- Umieść w kielichu do gotowania 300 g cukru pudru.
- Dodaj 400 ml mleka, 70 g dżemu morelowego, 70 g masła, 280 g mąki, 4 jajka, 2 łyżeczki sody, 2 łyżeczki octu balsamicznego i 2 szczypty drobnej soli morskiej.
- Zmiksuj.
- Usuń mieszadło motylkowe, przełóż ciasto do przygotowanego naczynia żaroodpornego i piecz przez 35-40 minut (180°C). Opłucz kielich do gotowania.
- Umieść 200 g masła i 200 g brązowego cukru w kielichu do gotowania.
- Wymieszaj.
- Gdy budyń będzie gotowy, zrób w nim dziurki cienkim szpikulcem, a następnie polej sosem karmelowym, tak aby wsiąkł w ciepły budyń. Podawaj na gorąco z kremem, śmietaną lub lodami. Smacznego!