Małże w mleczku kokosowym


2 porcje 10 minut

Smażone małże w orzeźwiającym sosie na bazie mleczka kokosowego

Pobierz przepis

Składniki

  • 500 g małży
  • 150 ml mleka kokosowego
  • 20 g trawy cytrynowej
  • 10 g ząbków czosnku
  • 80 g cebuli
  • 50 g miękkiego masła
  • 100 ml białego wina
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 50 g masła, 10 g czosnku, 80 g cebuli, 20 g trawy cytrynowej. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. Smaż saute.
  5. Dodaj 500 g małży oraz 100 ml wina. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Duś.
  7. Dodaj 150 ml mleka kokosowego. Zamknij pokrywę kielicha.
  8. Duś.
  9. Dodaj 1/2 łyżeczki soli oraz 1/8 pieprzu. Całość wymieszaj szpatułką. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®