Lody bananowe


4 porcje 5 minut + 4 godziny

Bardzo łatwe do zrobienia, zdrowe i orzeźwiające

Pobierz przepis

Składniki

  • 45 g twarogu
  • 60 g jogurtu
  • 8 g cukru pudru
  • 150 g śmietany
  • 200 g bananów, obranych i pokrojonych na kawałki

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 200 g bananów w kielichu do gotowania.
  3. Zmiksuj.
  4. Dodaj 150 g śmietany, 45 g sera, 60 g jogurtu, 8 g cukru pudru.
  5. Zmiksuj.
  6. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  7. Zmiksuj.
  8. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  9. Zmiksuj.
  10. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  11. Zmiksuj.
  12. Wlej masę do formy do lodów i zamrażaj przez ponad 4 godziny.
  13. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®