Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 6 żółtek
- 100 g cukru
- 500 ml mleka
- 250 g śmietanki 36 %
- 1/8 łyżeczki soli
- 1/8 łyżeczki cynamonu
- 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 70 ml alkoholu (rum, bourbon, whiskey)
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
- Umieść 6 żółtek oraz 100 g cukru. Zamknij pokrywę kielicha.
- Umieść 6 żółtek oraz 100 g cukru. Zamknij pokrywę kielicha. Wymieszaj. Zamocuj mieszadło motylkowe. Dodaj 500 ml mleka, 250 g śmietanki, 1/8 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki cynamonu, 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej oraz 50 ml alkoholu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Dodaj 20 ml alkoholu. Całość wymieszaj za pomocą szpatułki.
- Gotowe do podania. Smacznego!