Lemoniada arbuzowa


5 porcje 15 minut

Orzeźwiający napój, doskonały na gorące dni

Pobierz przepis

Składniki

  • 500 g miąższu arbuza bez pestek, pokrojonego na kawałki
  • 1 cytryna, bez skórki, pokrojona na kawałki i pozbawiona pestek
  • 80 g cukru pudru
  • 1 l schłodzonej wody
  • kostki lodu, do podania

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Do kielicha do gotowania włóż 500 g arbuza bez pestek.
  3. Posiekaj.
  4. Za pomocą sita o drobnych oczkach przecedź mieszankę do dużego dzbanka. Odrzuć miąższ.
  5. Umieść całą cytrynę, 80 g cukru i 500 ml schłodzonej wody w kielichu do gotowania.
  6. Zmiksuj.
  7. Dodaj pozostałe 500 ml schłodzonej wody.
  8. Przecedź lemoniadę do dzbanka z sokiem z arbuza.
  9. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®