Lemoniada ananasowa


4 porcje 5 min

Ananas to źródło błonnika, bogaty w witaminę C owoc o niskiej kaloryczności. Na ciepłe dnia polecamy go jako bazę do lemoniady. Jest przepyszna :)

Pobierz przepis

Składniki

  • 1/2 świeżego, dojrzałego ananasa pokrojonego w plastry
  • 100g cukru trzcinowego + 150 ml wody
  • sok z dwóch cytryn + sok z 1 limonki
  • 0,5 l wody gazowanej
  • pół pęczka mięty
  • świeża kolendra i bazylia
  • plastry limonki
  • świeży imbir pokrojony w paseczki
  • lód

Przygotowanie

  1. W naczyniu miksującym przygotuj syrop cukrowy. Przelej syrop cukrowy do innego naczynia i wystudź
  2. ikona_czas

    4 min

    ikona_temperatura

    100

    ikona_obroty

    2

  3. Do naczynia miksującego wrzuć ananasa, wlej sok z cytryn i limonki
  4. ikona_czas

    20 sek

    ikona_obroty

    6

  5. Za pomocą urządzenia rozkrusz lód.
  6. ikona_czas

    20 sek.

    ikona_obroty

    7

  7. Do naczynia wlej syrop cukrowy, przecier z ananasa
  8. ikona_czas

    5 sek.

    ikona_obroty

    5

  9. Przelej lemoniadę do dzbanka, dorzuć listki kolendry i mięty, plastry limonki, imbiru i zalej wszystko wodą gazowaną. Podawaj mocno schłodzoną z kostkami lodu.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®