Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Lasagne wegetariańska
2 porcje 35 minut
Wegetariańska wersja kultowego włoskiego dania z makaronem
Pobierz przepis
Składniki
- 5 sztuk makaronu do lasagne
- 50 g sosu beszamelowego
- 80 g sera mozzarella, tartego
- 20 g sera parmezan, tartego
- 20 g fasolki szparagowej, pokrojonej w kostkę
- 15 g groszku
- 20 g szparagów, pokrojonych w kostkę
- 20 g brokuła, pokrojonego w mniejsze kawałki
- 10 g cebuli, posiekanej
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 1 garść rukoli
- 20 ml oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 l wody
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 1 l wody oraz 1/2 łyżeczki soli. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Dodaj makaron. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Odcedź makaron, a wodę odlej.
- Wyczyść i wysusz kielich do gotowania.
- Umieść 20 ml oliwy z oliwek, 20 g fasolki szparagowej, 15 g groszku, 20 g szparagów, 20 g brokuła, 10 g cebuli oraz 2 ząbki czosnku. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj 1 łyżeczkę pieprzu i 1/2 łyżeczki soli. Zamknij pokrywę kielicha.
- W naczyniu żaroodpornym umieść makaron, następnie sos beszamelowy, mieszankę warzyw oraz ser mozzarella. Całość powtórz 3 razy.
- Naczynie umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 170℃ przez 8 minut.
- Podawaj z rukolą oraz parmezanem. Smacznego!