Lasagne wegetariańska


2 porcje 35 minut

Wegetariańska wersja kultowego włoskiego dania z makaronem

Pobierz przepis

Składniki

  • 5 sztuk makaronu do lasagne
  • 50 g sosu beszamelowego
  • 80 g sera mozzarella, tartego
  • 20 g sera parmezan, tartego
  • 20 g fasolki szparagowej, pokrojonej w kostkę
  • 15 g groszku
  • 20 g szparagów, pokrojonych w kostkę
  • 20 g brokuła, pokrojonego w mniejsze kawałki
  • 10 g cebuli, posiekanej
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 1 garść rukoli
  • 20 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 l wody

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 1 l wody oraz 1/2 łyżeczki soli. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Ugotuj.
  4. Dodaj makaron. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Ugotuj.
  6. Odcedź makaron, a wodę odlej.
  7. Wyczyść i wysusz kielich do gotowania.
  8. Umieść 20 ml oliwy z oliwek, 20 g fasolki szparagowej, 15 g groszku, 20 g szparagów, 20 g brokuła, 10 g cebuli oraz 2 ząbki czosnku. Zamknij pokrywę kielicha.
  9. Smaż saute.
  10. Dodaj 1 łyżeczkę pieprzu i 1/2 łyżeczki soli. Zamknij pokrywę kielicha.
  11. W naczyniu żaroodpornym umieść makaron, następnie sos beszamelowy, mieszankę warzyw oraz ser mozzarella. Całość powtórz 3 razy.
  12. Naczynie umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 170℃ przez 8 minut.
  13. Podawaj z rukolą oraz parmezanem. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®