Kuskus z warzywami


2 porcje 16 minut

Hiszpański kuskus z warzywami

Pobierz przepis

Składniki

  • 100 g kaszy kuskus
  • 200 g cukinii
  • 100 g cebuli
  • 10 g ząbków czosnku
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 600 ml wywaru warzywnego
  • 20 g nerkowców
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1/4 łyżeczki kminku
  • 1/4 łyżeczki imbiru
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki kolendry
  • 1/4 łyżeczki wędzonej papryki
  • 1/2 łyżeczki soli

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 200 g cukinii, 100 g cebuli oraz 10 g czosnku. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. Dodaj 50 ml oliwy. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Smaż sauté.
  6. Dodaj 100 g kaszy kuskus, 50 g koncentratu pomidorowego, 600 ml wywaru, 1/4 łyżeczki kminku, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki kolendry, 1/4 łyżeczki papryki wędzonej i 1/2 łyżeczki soli. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Duś.
  8. Dodaj 20 g nerkowców. Zamknij pokrywę kielicha.
  9. Duś.
  10. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®