Kurczak z warzywami w sosie sojowym


4 porcje 15 minut

Ten przepis to klasyka kuchni azjatyckiej, idealny na szybki obiad lub kolację. Wok Kohersen Black Cube zapewnia równomierne smażenie, dzięki czemu mięso i warzywa są idealnie chrupiące.

Pobierz przepis

Składniki

  • 300 g fileta z kurczaka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 marchewka
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Kurczaka pokrój w cienkie paski, warzywa w słupki.
  2. W woku rozgrzej olej i podsmaż kurczaka do zarumienienia.
  3. Dodaj warzywa i smaż przez 5-7 minut, aż zmiękną.
  4. Dodaj sos sojowy, miód i olej sezamowy. Całość wymieszaj i podsmażaj jeszcze 2 minuty.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®