Kurczak po katalońsku


3 porcje 40 minut

Udka z kurczaka w aksamitnym sosie

Pobierz przepis

Składniki

  • 80 g oliwy z oliwek
  • 40 g smalcu
  • 6 udek z kurczaka, pozbawionych kości, obranych ze skóry, przeciętych na pół
  • 75 g pomidorów z puszki
  • 130 g cebuli, pokrojonej
  • 6 ząbków czosnku, obranych
  • 20 g oliwek (opcjonalnie)
  • 200 ml brandy
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze sauté w kielichu.
  2. Umieść 80 g oliwy z oliwek oraz 40 g smalcu. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Ugotuj.
  4. Dodaj udka z kurczaka, 75 g pomidorów z puszki, 130 g cebuli oraz 6 ząbków czosnku. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Smaż saute.
  6. Dodaj 20 g oliwek, 200 ml brandy, 1 liść laurowy, 1 łyżeczkę soli oraz 2 szczypty pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Duś.
  8. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®