Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 80 g oliwy z oliwek
- 40 g smalcu
- 6 udek z kurczaka, pozbawionych kości, obranych ze skóry, przeciętych na pół
- 75 g pomidorów z puszki
- 130 g cebuli, pokrojonej
- 6 ząbków czosnku, obranych
- 20 g oliwek (opcjonalnie)
- 200 ml brandy
- 1 liść laurowy
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze sauté w kielichu.
- Umieść 80 g oliwy z oliwek oraz 40 g smalcu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Dodaj udka z kurczaka, 75 g pomidorów z puszki, 130 g cebuli oraz 6 ząbków czosnku. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj 20 g oliwek, 200 ml brandy, 1 liść laurowy, 1 łyżeczkę soli oraz 2 szczypty pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Gotowe do podania. Smacznego!