Kurczak miodowo-sezamowy


2 porcje 20 minut

Kurczak w słodkiej glazurze miodowej z sezamem

Pobierz przepis

Składniki

  • 400 g piersi z kurczaka, pokrojonej w paski
  • 10 g ząbków czosnku
  • 10 g białego sezamu
  • 30 g miodu
  • 10 ml białego octu
  • 20 g sosu ostrygowego
  • 30 ml oleju sezamowego
  • 60 ml wywaru drobiowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 20 g mąki kukurydzianej

Przygotowanie

  1. W misce umieść 400 g piersi z kurczaka, 1 łyżeczkę soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw do zamarynowania.
  2. Zamocuj mieszadło saute w kielichu do gotowania.
  3. Umieść 30 ml oleju sezamowego oraz 10 g czosnku. Zamknij pokrywę kielicha.
  4. Smaż saute.
  5. Dodaj kurczaka. Zamknij pokrywę.
  6. Smaż saute.
  7. W misce umieść 30 g miodu, 10 ml octu, 20 g sosu ostrygowego, 60 ml wywaru oraz 20 g mąki. Całość dokładnie wymieszaj i wlej do kielicha do gotowania. Zamknij pokrywę kielicha.
  8. Smaż saute.
  9. Duś.
  10. Całość przełóż na talerz i posyp sezamem. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®