Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Kurczak miodowo-sezamowy
2 porcje 20 minut
Kurczak w słodkiej glazurze miodowej z sezamem
Pobierz przepis
Składniki
- 400 g piersi z kurczaka, pokrojonej w paski
- 10 g ząbków czosnku
- 10 g białego sezamu
- 30 g miodu
- 10 ml białego octu
- 20 g sosu ostrygowego
- 30 ml oleju sezamowego
- 60 ml wywaru drobiowego
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 20 g mąki kukurydzianej
Przygotowanie
- W misce umieść 400 g piersi z kurczaka, 1 łyżeczkę soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw do zamarynowania.
- Zamocuj mieszadło saute w kielichu do gotowania.
- Umieść 30 ml oleju sezamowego oraz 10 g czosnku. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj kurczaka. Zamknij pokrywę.
- Smaż saute.
- W misce umieść 30 g miodu, 10 ml octu, 20 g sosu ostrygowego, 60 ml wywaru oraz 20 g mąki. Całość dokładnie wymieszaj i wlej do kielicha do gotowania. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Duś.
- Całość przełóż na talerz i posyp sezamem. Smacznego!