Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Kurczak duszony z grzybami
3 porcje 5 godzin (z marynowaniem)
Danie kuchni południowo-wschodniej Azji
Pobierz przepis
Składniki
- 500 g mięsa z podudzia z kurczaka, bez kości, pokrojonego na kawałki (3-4 cm)
- 50 ml sosu ostrygowego
- 30 ml ciemnego sosu sojowego
- 5 ząbków czosnku
- 20 g świeżego imbiru, pokrojonego w cienkie plasterki
- 30 ml oleju sezamowego
- 200 ml wody, plus dodatkowe 3 łyżki wody
- 20 suszonych grzybów, umytych, namoczonych do miękkości, pozbawionych trzonów
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 mała szalotka, pokrojona szalotka, do dekoracji
Przygotowanie
- W dużej misce wymieszaj razem kurczaka, sos ostrygowy i ciemny sos sojowy. Przechowuj w chłodnym miejscu lub odstaw do lodówki na co najmniej 1-2 godziny.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Włóż ząbki czosnku i imbir.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
- Dodaj olej sezamowy.
- Smaż saute.
- Dodaj 50 g wody i grzyby.
- Smaż saute.
- Dodaj marynowanego kurczaka i marynatę.
- Smaż saute.
- Wymieszaj mąkę ziemniaczaną z 3 łyżkami wody, a następnie dodaj do kielicha do gotowania.
- Smaż saute.
- Gotowe do podania! Smacznego!