Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 600 g piersi z kurczaka, pokrojonej na kawałki
- 30 ml sosu ostrygowego
- 20 ml ciemnego sosu sojowego
- 3 ząbki czosnku
- 30 ml oleju sezamowego
- 20 g świeżego imbiru, pokrojonego w cienkie plasterki
- 15 suszonych papryczek chilli, opłukanych, pozbawionych nasion, moczonych przez 5 minut i pokrojonych na kawałki o długości 3 cm
- 10 g brązowego cukru
- 1 szczypta soli
- 1 łyżka mąki kukurydzianej (skrobia)
- 1 łyżka wody
- 50 g cebuli, pokrojonej w piórka
- 50 g prażonych orzechów nerkowca lub orzeszków ziemnych (opcjonalnie)
Przygotowanie
- Przygotuj miskę i włóż do niej kurczaka, sos ostrygowy i ciemny sos sojowy, a następnie wymieszaj je i wstaw w ten sposób zamarynowanego kurczaka do lodówki na 30 minut.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść ząbki czosnku w kielichu do gotowania.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha. Zamocuj mieszadło saute.
- Dodaj 30 ml oleju sezamowego, 20 g imbiru i suszoną paprykę chili.
- Smaż saute.
- Dodaj marynowanego kurczaka, marynatę, brązowy cukier i sól.
- Smaż saute.
- Dodaj mieszankę mąki kukurydzianej, cebulę i pozostałą mieszankę suszonych chili.
- Smaż saute.
- Posyp orzechami nerkowca lub orzeszkami ziemnymi i podawaj na gorąco. Smacznego!