Kruche ciasto


4 porcje 35 minut

Przepis na kruche ciasto na słodko lub na słono

Pobierz przepis

Składniki

  • 160 g mąki
  • 70 g masła, w temperaturze pokojowej
  • 1/2 łyżeczki soli lub cukru
  • 50 ml wody

Przygotowanie

  1. Zamocuj łopatkę do wyrabiania ciasta w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 160 g mąki, 70 g masła, 1/2 łyżeczki soli lub cukru i 50 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Ugniataj.
  4. Ciasto wyjmij i uformuj w kulkę, a następnie owiń folią aluminiową i odstaw na 30 min do lodówki.
  5. Gotowe do upieczenia. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®