Kruche ciasteczka


6+ porcje 81 min

Czy pamiętacie jak smakują samodzielnie przyrządzone ciasteczka? Są maślane i słodkie... Przywodzą na myśl smaki dzieciństwa. Poniżej przedstawiam szybki przepis na ciasteczka.

Pobierz przepis

Składniki

  • 300 g mąki
  • 1 g proszku do pieczenia
  • 170 g masła
  • 120 g cukru
  • 10 g cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 2 ł śmietany
  • Szczypta soli

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy, miękkie masłom jajka, śmietanę, szczyptę soli.
  2. ikona_czas

    1 min

    ikona_obroty

    6

  3. Ciasto wyjmij z naczynia miksującego i wstaw do lodówki na 60 minut. Następnie rozwałkuj je na grubość 5mm i foremką wykrój ciastka. Ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i piecz na jasnozłoty kolor przez 15-20 minut, w temperaturze 180oC.
  4. Ciastka można ozdobić płatkami migdałowymi lub nitkami polewy czekoladowej.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®