Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Kruche ciasteczka
6+ porcje 81 min
Czy pamiętacie jak smakują samodzielnie przyrządzone ciasteczka? Są maślane i słodkie... Przywodzą na myśl smaki dzieciństwa. Poniżej przedstawiam szybki przepis na ciasteczka.
Pobierz przepis
Składniki
- 300 g mąki
- 1 g proszku do pieczenia
- 170 g masła
- 120 g cukru
- 10 g cukru waniliowego
- 2 jajka
- 2 ł śmietany
- Szczypta soli
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy, miękkie masłom jajka, śmietanę, szczyptę soli.
- Ciasto wyjmij z naczynia miksującego i wstaw do lodówki na 60 minut. Następnie rozwałkuj je na grubość 5mm i foremką wykrój ciastka. Ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i piecz na jasnozłoty kolor przez 15-20 minut, w temperaturze 180oC.
- Ciastka można ozdobić płatkami migdałowymi lub nitkami polewy czekoladowej.