Kremowy gulasz z kurczaka, Łosoś w sosie maślano-cytrynowym, Małże w białym winie


2 porcje 40 minut

Danie 3w1 to idealny powód, aby zaprosić rodzinę i znajomych

Pobierz przepis

Składniki

  • Kremowy gulasz z kurczaka:
  • 500 g mięsa z udka z kurczaka, pokrojonego w kostkę
  • 50 g masła, miękkiego
  • 50 g cebuli, pokrojonej w kostkę
  • 20 g ząbków czosnku, pokrojonych w plastry
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 100 g marchewki, pokrojonej w kostkę
  • 100 g ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 200 ml wody
  • 100 g groszku
  • 50 g śmietany 18 %
  • Łosoś w sosie maślano-cytrynowym:
  • 300 g filetu z łososia, obranego i pokrojonego w kostkę
  • 100 g fasolki szparagowej
  • 50 g masła, miękkiego
  • 3 plastry cytryny
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • Małże w białym winie:
  • 500 g małż
  • 50 ml białego wina
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

  1. Na talerzu umieść 500 g małż oraz 50 ml wina białego i 1/2 łyżeczki pieprzu. Całość umieść w dolnej części zestawu do gotowania na parze.
  2. Na drugim talerzu umieść 100 g fasolki szparagowej, 300 g kawałków łososia, 50 g masła, 3 plastry cytryny, 1/2 łyżeczki soli oraz 1/4 łyżeczki pieprzu. Całość umieść na górnej części zestawu do gotowania na parze. Całość przykryj pokrywką.
  3. W misce umieść 500 g mięsa z kurczaka, 1 łyżeczkę soli oraz 1/2 łyżeczki pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw do zamarynowania na 10 minut.
  4. Zamocuj ostrze saute w kielichu.
  5. Umieść 50 g masła, 50 g cebuli oraz 20 g czosnku. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Smaż saute.
  7. Dodaj marynowane mięso z kurczaka. Zamknij pokrywę kielicha.
  8. Smaż saute.
  9. Dodaj 100 g marchewki, 100 g ziemniaków oraz 200 ml wody. Umieść zestaw do gotowania na parze na kielichu.
  10. Gotuj na parze.
  11. Zdejmij zestaw do gotowania na parze. W kielichu umieść 100 g groszku oraz 50 g śmietany. Zamknij pokrywę kielicha.
  12. Smaż saute.
  13. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®