Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Kremowy gulasz z kurczaka, Łosoś w sosie maślano-cytrynowym, Małże w białym winie
2 porcje 40 minut
Danie 3w1 to idealny powód, aby zaprosić rodzinę i znajomych
Pobierz przepis
Składniki
- Kremowy gulasz z kurczaka:
- 500 g mięsa z udka z kurczaka, pokrojonego w kostkę
- 50 g masła, miękkiego
- 50 g cebuli, pokrojonej w kostkę
- 20 g ząbków czosnku, pokrojonych w plastry
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 100 g marchewki, pokrojonej w kostkę
- 100 g ziemniaków, pokrojonych w kostkę
- 200 ml wody
- 100 g groszku
- 50 g śmietany 18 %
- Łosoś w sosie maślano-cytrynowym:
- 300 g filetu z łososia, obranego i pokrojonego w kostkę
- 100 g fasolki szparagowej
- 50 g masła, miękkiego
- 3 plastry cytryny
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- Małże w białym winie:
- 500 g małż
- 50 ml białego wina
- 1/2 łyżeczki pieprzu
Przygotowanie
- Na talerzu umieść 500 g małż oraz 50 ml wina białego i 1/2 łyżeczki pieprzu. Całość umieść w dolnej części zestawu do gotowania na parze.
- Na drugim talerzu umieść 100 g fasolki szparagowej, 300 g kawałków łososia, 50 g masła, 3 plastry cytryny, 1/2 łyżeczki soli oraz 1/4 łyżeczki pieprzu. Całość umieść na górnej części zestawu do gotowania na parze. Całość przykryj pokrywką.
- W misce umieść 500 g mięsa z kurczaka, 1 łyżeczkę soli oraz 1/2 łyżeczki pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw do zamarynowania na 10 minut.
- Zamocuj ostrze saute w kielichu.
- Umieść 50 g masła, 50 g cebuli oraz 20 g czosnku. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj marynowane mięso z kurczaka. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj 100 g marchewki, 100 g ziemniaków oraz 200 ml wody. Umieść zestaw do gotowania na parze na kielichu.
- Gotuj na parze.
- Zdejmij zestaw do gotowania na parze. W kielichu umieść 100 g groszku oraz 50 g śmietany. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Gotowe do podania. Smacznego!