Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Krem z selera z gruszką
4 porcje 35 min
Oryginalny w smaku słodki przepis na zupę krem.
Pobierz przepis
Składniki
- 2 szalotki lub zwykłe, małe cebule
- ząbek czosnku
- 3 łodygi selera naciowego
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1 nieduży ziemniak ( u mnie słodki ziemniak – batat )
- bulwa selera średniej wielkości
- 1 litr bulionu warzywnego
- 250ml mleka 2%
- gruszka pokrojona w ćwiartki
- Przyprawy: sól, pieprz, ½ łyżeczki majeranku, świeżo tarta gałka muszkatołowa, łyżeczka cukru z wanilią
Przygotowanie
- W robocie rozdrobnić – szalotki, czosnek i seler naciowy.
- Dodać masło i podsmażyć składniki.
- Do robota wrzucić pokrojony w grubą kostkę seler i ziemniak
- Wlać bulion, ustawić parametry gotowania
- Po ugotowaniu zupy dolać mleko i całość zblendować na gładki krem
- Przygotować gruszkę – na rozgrzanej suchej patelni uprażyć pokrojoną w ćwiartki gruszkę i podawać z zupą Krem świetnie komponuje się również z olejem sezamowym i orzechami