Krem z pomidorów


4 porcje 35 min

Aromat da uprzednie podsmażenie pomidorów z czosnkiem i cebulą. Idealnie na gładki krem zblendujesz zupę w robocie, smacznego!!!

Pobierz przepis

Składniki

  • 1,5 kg pomidorów ( wyparzonych i obranych )
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • do smaku: sól, pieprz, chilli, cukier, świeża bazylia
  • oliwa
  • słodka śmietanka 30% lub jogurt naturalny

Przygotowanie

  1. W naczyniu miksującym rozdrobnij cebulę i czosnek
  2. ikona_czas

    15 sek

    ikona_obroty

    6

  3. Dodaj masło i pomidory
  4. ikona_czas

    4 min

  5. Wlej bulion i całość zagotuj
  6. ikona_czas

    30 min

    ikona_temperatura

    100

    ikona_obroty

    2

  7. Zmiksuj pulsacyjnie zupę na gładki krem, używając prędkości 5 oraz TURBO
  8. ikona_czas

    1 min

  9. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. oliwą, bazylią lub natką pietruszki

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®