Krem z pieczarek i pora


4 porcje 35 minut

Kremowa zupa pieczarkowa z porami

Pobierz przepis

Składniki

  • Szczypta soli
  • 100 ml mleka
  • 375 ml bulionu drobiowego lub warzywnego
  • szczypta pieprzu
  • 25 ml oliwy z oliwek
  • 175 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę
  • 175 g pora, grubo posiekanego
  • 300 g pieczarek, grubo posiekanych

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść w nim 175 g pora. Zamknij pokrywę kielicha.
  2. Posiekaj.
  3. Dodaj 300 g pieczarek. Zamknij pokrywę kielicha.
  4. Posiekaj.
  5. Dodaj 25 ml oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Wymieszaj.
  7. Dodaj 175 g ziemniaków, 375 ml bulionu drobiowego lub warzywnego, szczyptę soli i pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  8. Duś.
  9. Wymieszaj.
  10. Dodaj 100 ml mleka. Zamknij pokrywę kielicha.
  11. Zmiksuj.
  12. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®