Krem z groszku z bazylią


4 porcje 33 min

Groszkową zupę z Kohersen Mycook dopraw natką pietruszki przed podaniem.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kalarepa
  • 800 g zielonego groszku (mrożonego)
  • 20 g masła
  • 1 l bulionu warzywnego
  • pęczek bazylii
  • 180 ml śmietany 30%
  • 2 łyżki sera mascarpone
  • koperek
  • sól i świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

  1. Do naczynia głównego wrzucić masło, cebulę i czosnek.
  2. ikona_czas

    4 min

    ikona_temperatura

    100°C

  3. Dodać groszek, pokrojoną kalarepę, zalać bulionem i gotować.
  4. ikona_czas

    25 min

    ikona_temperatura

    100°C

    ikona_obroty

    3

  5. Dodać pęczek bazylii, zalać śmietaną, dodać ser mascarpone i gotować.
  6. ikona_czas

    4 min

    ikona_temperatura

    100°C

    ikona_obroty

    4

  7. Doprawić solą i pieprzem i zblendować całość do uzyskania gładkiego kremu.
  8. ikona_obroty

    turbo

  9. Zupę podawać ze świeżym koperkiem.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®