Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Krem z groszku z bazylią
4 porcje 33 min
Groszkową zupę z Kohersen Mycook dopraw natką pietruszki przed podaniem.
Pobierz przepis
Składniki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 kalarepa
- 800 g zielonego groszku (mrożonego)
- 20 g masła
- 1 l bulionu warzywnego
- pęczek bazylii
- 180 ml śmietany 30%
- 2 łyżki sera mascarpone
- koperek
- sól i świeżo mielony pieprz
Przygotowanie
- Do naczynia głównego wrzucić masło, cebulę i czosnek.
- Dodać groszek, pokrojoną kalarepę, zalać bulionem i gotować.
- Dodać pęczek bazylii, zalać śmietaną, dodać ser mascarpone i gotować.
- Doprawić solą i pieprzem i zblendować całość do uzyskania gładkiego kremu.
- Zupę podawać ze świeżym koperkiem.