Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Krem z białych szparagów
4 porcje 38 min
Proponujemy wiosenny przepis na świeże szparagi.
Pobierz przepis
Składniki
- 500g białych szparagów ( pęczek ) – szparagi oczyścić, odciąć i usunąć zdrewniałe końce, odciąć główki i tradycyjnie usmażyć szparagi na patelni
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 ziemniaki
- mały kawałek: korzenia pietruszki, selera, kalafiora
- 700ml dobrego bulionu ( drobiowego lub warzywnego )
- 120 ml białego wytrawnego lub półwytrawnego wina
- 100ml śmietanki 30%
- świeży tymianek
- 2 łyżki masła
- świeżo mielony pieprz, sól, oliwa truflowa
Przygotowanie
- Do naczynia głównego urządzenia wrzuć łyżkę masła, cebulę i ząbki czosnku.
- Wlej wino
- Dodaj grubo pokrojone warzywa, świeży tymianek i łyżkę masła
- Wlej bulion
- Wlej śmietankę, dopraw całość solą i pieprzem i zmiksuj zupę pulsacyjnie
- Podawaj zupę z podsmażonymi główkami szparagów oraz oliwą truflową