Krem paprykowo-pomidorowy


4 porcje 34 min

Fajna, szybka i smaczna zupka dla dzieci.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g masła
  • 2 papryki czerwone
  • 300 g pomidorów z puszki lub passaty pomidorowej
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 180 ml śmietany 30%
  • 1 ł suszonego lubczyku
  • 1 ł mielonej, słodkiej papryki
  • świeża natka pietruszki
  • sól i świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

  1. Do naczynia głównego wrzucić masło, cebulę, czosnek i pokrojoną paprykę.
  2. ikona_czas

    4 min

    ikona_temperatura

    100°C

  3. Dodać pomidory z puszki, wlać bulion, koncentrat pomidorowy i całość gotować.
  4. ikona_czas

    30 min

    ikona_temperatura

    100°C

    ikona_obroty

    4

  5. Wlać śmietanę, przyprawy, posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
  6. Gdy zupa przestanie wrzeć, całość zblendować pulsacyjnie na prędkości 4-5, a następnie na prędkości Turbo do uzyskania gładkiego kremu.
  7. Zupę podawać z ryżem lub makaronem.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®