Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 20 g masła
- 2 papryki czerwone
- 300 g pomidorów z puszki lub passaty pomidorowej
- 100 g koncentratu pomidorowego
- 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego
- 180 ml śmietany 30%
- 1 ł suszonego lubczyku
- 1 ł mielonej, słodkiej papryki
- świeża natka pietruszki
- sól i świeżo mielony pieprz
Przygotowanie
- Do naczynia głównego wrzucić masło, cebulę, czosnek i pokrojoną paprykę.
- Dodać pomidory z puszki, wlać bulion, koncentrat pomidorowy i całość gotować.
- Wlać śmietanę, przyprawy, posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
- Gdy zupa przestanie wrzeć, całość zblendować pulsacyjnie na prędkości 4-5, a następnie na prędkości Turbo do uzyskania gładkiego kremu.
- Zupę podawać z ryżem lub makaronem.