Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Koktajl z sorbetu z liczi
4 porcje 10 minut + 4 godziny
Orzeźwiający napój alkoholowy na bazie owoców liczi
Pobierz przepis
Składniki
- 560 g liczi z puszki, w syropie
- 30 g cukru
- 1 gałązka świeżej mięty, same liście
- 750 ml wina musującego (1 butelka), schłodzonego
- 125 g świeżych malin do dekoracji
Przygotowanie
- Odcedź 560 ml syropu z liczi przez sitko do dzbanka
- Wlej syrop z liczi do foremek na kostki lodu i włóż foremki do zamrażarki, aż syrop zamarznie (na 4 godziny lub na noc).
- Odcedzone liczi przełóż do zamykanego pojemnika i przechowuj w lodówce do czasu, gdy będą gotowe do użycia.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść w kielichu musującym 30 g cukru i 1 listek świeżej mięty.
- Posiekaj
- Dodaj odsączone owoce liczi i zamrożone kostek lodu.
- Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Dodaj 400 ml wina musującego.
- Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Podawaj z pozostałym winem musującym i świeżymi malinami. Smacznego!