Koktajl z sorbetu z liczi


4 porcje 10 minut + 4 godziny

Orzeźwiający napój alkoholowy na bazie owoców liczi

Pobierz przepis

Składniki

  • 560 g liczi z puszki, w syropie
  • 30 g cukru
  • 1 gałązka świeżej mięty, same liście
  • 750 ml wina musującego (1 butelka), schłodzonego
  • 125 g świeżych malin do dekoracji

Przygotowanie

  1. Odcedź 560 ml syropu z liczi przez sitko do dzbanka
  2. Wlej syrop z liczi do foremek na kostki lodu i włóż foremki do zamrażarki, aż syrop zamarznie (na 4 godziny lub na noc).
  3. Odcedzone liczi przełóż do zamykanego pojemnika i przechowuj w lodówce do czasu, gdy będą gotowe do użycia.
  4. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  5. Umieść w kielichu musującym 30 g cukru i 1 listek świeżej mięty.
  6. Posiekaj
  7. Dodaj odsączone owoce liczi i zamrożone kostek lodu.
  8. Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  9. Dodaj 400 ml wina musującego.
  10. Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  11. Podawaj z pozostałym winem musującym i świeżymi malinami. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®