Kaya - dżem kokosowy


6+ porcje 55 minut

Malezyjski dżem kokosowy

Pobierz przepis

Składniki

  • 15-20 liści pandanu, pociętych na kawałki o długości 10 cm
  • 160 g cukru pudru
  • 5 jajek, temperatura pokojowa
  • 180 ml mleka kokosowego, zagęszczonego, temperatura pokojowa

Przygotowanie

  1. Umyj i pokrój liście pandanu.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  3. Włóż liście pandanu do kielicha.
  4. Posiekaj.
  5. Wyciśnij zmiażdżone liście przez gazę, aby odłóż 20 ml soku z pandanu. Oczyść i osusz kielich do gotowania.
  6. Włóż cukier i 5 jajek do kielicha do gotowania.
  7. Posiekaj.
  8. Zamocuj mieszadło motylkowe w kielichu do gotowania.
  9. Dodaj mleko kokosowe i sok z pandanu, zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
  10. Wymieszaj.
  11. Zdejmij mieszadło motylkowe.
  12. Posiekaj.
  13. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®