Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Kawowy budyń z kaszy jaglanej
4 porcje 2 min
Kasza jaglana to nie tylko bogactwo składników odżywczych ale także baza do najróżniejszych przepisów kulinarnych. Tym razem przepis na budyń.
Pobierz przepis
Składniki
- 100g suszonych daktyli ( 30minut przed przygotowaniem deseru należy zalać daktyle wrzątkiem )
- 100g kaszy jaglanej ( należy ugotować kaszę jaglaną )
- mała filiżanka zaparzonej kawy zbożowej
- pół szklanki mleka
- łyżka kakao
Przygotowanie
- W naczyniu głównym zmiksuj na gładko – daktyle
- Dodaj kaszę jaglaną, wlej kawę i mleko, wsyp kakao
- Jeśli konsystencja wydaje Ci się zbyt rzadka, wstaw deser na kilka godzin do lodówki aby stężał