Kawowy budyń z kaszy jaglanej


4 porcje 2 min

Kasza jaglana to nie tylko bogactwo składników odżywczych ale także baza do najróżniejszych przepisów kulinarnych. Tym razem przepis na budyń.

Pobierz przepis

Składniki

  • 100g suszonych daktyli ( 30minut przed przygotowaniem deseru należy zalać daktyle wrzątkiem )
  • 100g kaszy jaglanej ( należy ugotować kaszę jaglaną )
  • mała filiżanka zaparzonej kawy zbożowej
  • pół szklanki mleka
  • łyżka kakao

Przygotowanie

  1. W naczyniu głównym zmiksuj na gładko – daktyle
  2. ikona_czas

    20 sek

    ikona_obroty

    turbo

  3. Dodaj kaszę jaglaną, wlej kawę i mleko, wsyp kakao
  4. ikona_czas

    20 sek

    ikona_obroty

    7

  5. Jeśli konsystencja wydaje Ci się zbyt rzadka, wstaw deser na kilka godzin do lodówki aby stężał

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®