Karkówka w sosie myśliwskim


5 porcje 52 min

Myśliwski sos będzie miał idealną konsystencję dzięki Kohersen Mycook.

Pobierz przepis

Składniki

  • 600 g karkówki
  • 2 cebule (ok. 100 g)
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 MK oliwy
  • 10 g suszonych grzybów
  • 30 g suszonych śliwek
  • 1 ł przyprawy Kohersen
  • 1 ł soli
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • 700 g ziemniaków
  • 800 ml gorącej wody

Przygotowanie

  1. Do miseczki wlać oliwę, wycisnąć 2 ząbki czosnku i wymieszać. Mięso pokrojone w plastry i natarte przyprawą zanurzyć w zalewie na ok. 30 min.
  2. Do suchego naczynia głównego włożyć grzyby i mielić.
  3. ikona_czas

    30 s

    ikona_obroty

    10

  4. Dodać 2 ząbki czosnku, cebulę, śliwki i miksować.
  5. ikona_czas

    30 s

    ikona_obroty

    8

  6. Wlać wodę, wstawić koszyczek z ziemniakami (pokrojonymi w plastry lub grube frytki), mięso ułożyć na misie do gotowania na parze, posolić do smaku.
  7. ikona_czas

    50 min

    ikona_temperatura

    120°C

    ikona_obroty

    2

  8. Po ugotowaniu w naczyniu głównym pozostawić 500 ml wywaru z gotowania, dodać przyprawę Kohersen, sól do smaku.
  9. ikona_czas

    1 min

    ikona_obroty

    5

  10. Przygotowanym sosem polać mięso i ziemniaki.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®