Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Karkówka w sosie myśliwskim
5 porcje 52 min
Myśliwski sos będzie miał idealną konsystencję dzięki Kohersen Mycook.
Pobierz przepis
Składniki
- 600 g karkówki
- 2 cebule (ok. 100 g)
- 4 ząbki czosnku
- 1 MK oliwy
- 10 g suszonych grzybów
- 30 g suszonych śliwek
- 1 ł przyprawy Kohersen
- 1 ł soli
- przyprawa do mięsa wieprzowego
- 700 g ziemniaków
- 800 ml gorącej wody
Przygotowanie
- Do miseczki wlać oliwę, wycisnąć 2 ząbki czosnku i wymieszać. Mięso pokrojone w plastry i natarte przyprawą zanurzyć w zalewie na ok. 30 min.
- Do suchego naczynia głównego włożyć grzyby i mielić.
- Dodać 2 ząbki czosnku, cebulę, śliwki i miksować.
- Wlać wodę, wstawić koszyczek z ziemniakami (pokrojonymi w plastry lub grube frytki), mięso ułożyć na misie do gotowania na parze, posolić do smaku.
- Po ugotowaniu w naczyniu głównym pozostawić 500 ml wywaru z gotowania, dodać przyprawę Kohersen, sól do smaku.
- Przygotowanym sosem polać mięso i ziemniaki.