Jogurtowe placuszki z jabłkiem


6+ porcje 3,5 min

Bardzo łatwe, a najważniejsze, że szybkie – placuszki z jabłkiem. Polecam nie tylko dla dzieci…

Pobierz przepis

Składniki

  • 2-3 jabłka ( obrane i pozbawione gniazd nasiennych )
  • 200g jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 12g ( 1 opakowanie ) cukru waniliowego
  • ½ łyżeczki cynamon
  • szczypta soli
  • 200g maki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie

  1. Jabłka rozdrobnić w naczyniu głównym
  2. ikona_czas

    15 sek

    ikona_obroty

    6

  3. W naczyniu wymieszać jogurt, jajko, cukier puder, cukier waniliowy, sól i cynamon
  4. ikona_czas

    20 sek

    ikona_obroty

    5

  5. Do wymieszanych składników dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać
  6. ikona_czas

    20 sek

    ikona_obroty

    4

  7. Dodać jabłka, wymieszać całą masę
  8. ikona_czas

    30 sek

    ikona_obroty

    6

  9. Gotową masę na placki układać łyżką na rozgrzany olej na patelni i smażyć na średnim ogniu przez około 2 minuty

Recenzje klientów

(2 opinie)
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią
  • Joanna P 2018-10-18

    Pyszne! Dodaję do nich otręby (zamiast części mąki)

  • Joanna P 2018-10-09

    Świetny przepis. Ja daję nieco mniej cukru.

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®