Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Jogurtowe placuszki z jabłkiem
6+ porcje 3,5 min
Bardzo łatwe, a najważniejsze, że szybkie – placuszki z jabłkiem. Polecam nie tylko dla dzieci…
Pobierz przepis
Składniki
- 2-3 jabłka ( obrane i pozbawione gniazd nasiennych )
- 200g jogurtu naturalnego
- 1 jajko
- 5 łyżek cukru pudru
- 12g ( 1 opakowanie ) cukru waniliowego
- ½ łyżeczki cynamon
- szczypta soli
- 200g maki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie
- Jabłka rozdrobnić w naczyniu głównym
- W naczyniu wymieszać jogurt, jajko, cukier puder, cukier waniliowy, sól i cynamon
- Do wymieszanych składników dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać
- Dodać jabłka, wymieszać całą masę
- Gotową masę na placki układać łyżką na rozgrzany olej na patelni i smażyć na średnim ogniu przez około 2 minuty
