Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Jesienna zupa z dyni i pieczonej papryki
4 porcje 45 min
Rozgrzewający sposób na jesienne popołudnie
Pobierz przepis
Składniki
- 400g pokrojonej w kostkę dyni
- 3 małe, pokrojone marchewki
- 3 pokrojone, średniej wielkości pomidory ( np. pomarańczowe, w sezonie )
- 3 upieczone, pozbawione skóry papryki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 500-600 ml bulionu warzywnego lub drobiowego
- przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz, suszony lub świeży tymianek, świeża natka pietruszki
Przygotowanie
- Papryki pieczemy w całości, wyjmujemy, przykrywamy na kilka minut folią aluminiową, a następnie zdejmujemy z nich skórkę.
- W naczyniu głównym umieszczamy składniki : pokrojoną, dynię, marchewkę, pomidory, ząbki czosnku i masło.
- Dodajemy upieczone papryki, wlewamy bulion ( tak aby zakryć warzywa ) i gotujemy.
- Zupę doprawiamy według własnych upodobań i miksujemy na gładki krem.
- Podajemy z grzankami lub bagietką i świeżą natką pietruszki (idealnie smakuje także z pokruszonym serem feta lub kozim).