Jambalaya


2 porcje 25 minut

Jednogarnkowe danie prosto z Luizjany

Pobierz przepis

Składniki

  • 120 g krewetek, obranych
  • 80 g kiełbasy, pokrojonej w plastry
  • 200 g ryżu długoziarnistego
  • 150 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 120 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 450 ml wywaru drobiowego
  • 20 g czosnku, rozgniecionego
  • 40 ml oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/8 łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczka ostrej papryki

Przygotowanie

  1. Zamocuj mieszadło sauté w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 40 ml oleju, 150 g cebuli, 120 g papryki oraz 20 g czosnku. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Wymieszaj.
  4. Dodaj 200 g ryżu, 70 g koncentratu pomidorowego oraz 450 ml wywaru. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Duś.
  6. Dodaj 120 g krewetek, 80 g kiełbasy, 1/8 łyżeczki oregano oraz 1 łyżeczkę ostrej papryki. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Duś.
  8. Dodaj 1 łyżeczkę soli oraz 1/2 łyżeczki pieprzu. Jeżeli jest za mało wody, możesz dodać 50 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
  9. Wymieszaj.
  10. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®