Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 120 g krewetek, obranych
- 80 g kiełbasy, pokrojonej w plastry
- 200 g ryżu długoziarnistego
- 150 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 120 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 70 g koncentratu pomidorowego
- 450 ml wywaru drobiowego
- 20 g czosnku, rozgniecionego
- 40 ml oleju roślinnego
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/8 łyżeczki oregano
- 1 łyżeczka ostrej papryki
Przygotowanie
- Zamocuj mieszadło sauté w kielichu do gotowania.
- Umieść 40 ml oleju, 150 g cebuli, 120 g papryki oraz 20 g czosnku. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Dodaj 200 g ryżu, 70 g koncentratu pomidorowego oraz 450 ml wywaru. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Dodaj 120 g krewetek, 80 g kiełbasy, 1/8 łyżeczki oregano oraz 1 łyżeczkę ostrej papryki. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Dodaj 1 łyżeczkę soli oraz 1/2 łyżeczki pieprzu. Jeżeli jest za mało wody, możesz dodać 50 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Gotowe do podania! Smacznego!