Jagnięcina w sosie truflowym Sous Vide


4 porcje 1 godzina 30 minut

Soczysta jagnięcina z wyrazistym sosem truflowym

Pobierz przepis

Składniki

  • 8 kotletów jagnięcych, z usuniętym tłuszczem na zewnątrz
  • 2 liście tymianku
  • 30 g marchewki, pokrojonej w kostkę
  • 30 g cebuli, pokrojonej w kostkę
  • 50 g ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 2 worki próżniowe
  • 1500 ml wody
  • 30 g sosu z czarnych trufli
  • 10 g sera parmezan

Przygotowanie

  1. W misce umieć 8 kotletów jagnięcych, 2 liście tymianku, 30 g marchewki, 30 g cebuli, 50 g ziemniaków, 30 ml oliwy, 1/2 łyżeczki soli oraz 1/4 łyżeczki pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj.
  2. Przełóż całość do dwóch worków próżniowych. Zamknij worki i odłóż na bok.
  3. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  4. Umieść 1500 ml wody oraz 2 worki próżniowe. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Duś.
  6. Odcedź worki i wylej wodę. Całość wyjmij z worków próżniowych.
  7. Wszystko polej sosem z czarnej trufli oraz posyp parmezanem. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®