Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Jagnięcina w sosie truflowym Sous Vide
4 porcje 1 godzina 30 minut
Soczysta jagnięcina z wyrazistym sosem truflowym
Pobierz przepis
Składniki
- 8 kotletów jagnięcych, z usuniętym tłuszczem na zewnątrz
- 2 liście tymianku
- 30 g marchewki, pokrojonej w kostkę
- 30 g cebuli, pokrojonej w kostkę
- 50 g ziemniaków, pokrojonych w kostkę
- 30 ml oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 2 worki próżniowe
- 1500 ml wody
- 30 g sosu z czarnych trufli
- 10 g sera parmezan
Przygotowanie
- W misce umieć 8 kotletów jagnięcych, 2 liście tymianku, 30 g marchewki, 30 g cebuli, 50 g ziemniaków, 30 ml oliwy, 1/2 łyżeczki soli oraz 1/4 łyżeczki pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj.
- Przełóż całość do dwóch worków próżniowych. Zamknij worki i odłóż na bok.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 1500 ml wody oraz 2 worki próżniowe. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Odcedź worki i wylej wodę. Całość wyjmij z worków próżniowych.
- Wszystko polej sosem z czarnej trufli oraz posyp parmezanem. Smacznego!