Hummus z awokado


2 porcje 5 minut

Warzywna pasta na bazie ciecierzycy z dodatkiem awokado

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 awokado, obrane, pozbawione pestki
  • 150 g ciecierzycy, z puszki
  • 50 g pasty tahini
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 ml wody
  • 25 ml soku z cytryny
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść awokado, 150 g ciecierzycy, 50 g pasty tahini, ząbek czosnku, 50 ml wody, 25 ml soku z cytryny, 50 ml oliwy z oliwek, 1 łyżeczkę soli oraz 1/2 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. Zgarnij szpatułką na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Posiekaj.
  6. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®