Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 60 g oliwy z oliwek
- 250 g marchewki, pokrojonej w kostkę
- 60 g cebuli, obranej i grubo posiekanej
- 20 g syropu z agawy lub 20 g miodu
- 1 łyżeczka mielonego kminu
- 400 g gotowanej ciecierzycy (z puszki), opłukanej i osuszonej
- 50 g prażonych nasion sezamu
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
- 90 ml wody
- 20 ml soku z cytryny
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść w nim 60 g oliwy z oliwek, 250 g marchewki, 60 g cebuli, 20 g syropu z agawy lub 20 g miodu, 1 łyżeczkę mielonego kminu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj 400 g gotowanej ciecierzycy, 50 g prażonych nasion sezamu, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu, 90 ml wody i 20 ml soku z cytryny. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Posiekaj.
- Gotowe do podania! Smacznego!