Hummus marchewkowy


4 porcje 15 minut

Aromatyczny hummus marchewkowy

Pobierz przepis

Składniki

  • 60 g oliwy z oliwek
  • 250 g marchewki, pokrojonej w kostkę
  • 60 g cebuli, obranej i grubo posiekanej
  • 20 g syropu z agawy lub 20 g miodu
  • 1 łyżeczka mielonego kminu
  • 400 g gotowanej ciecierzycy (z puszki), opłukanej i osuszonej
  • 50 g prażonych nasion sezamu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
  • 90 ml wody
  • 20 ml soku z cytryny

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść w nim 60 g oliwy z oliwek, 250 g marchewki, 60 g cebuli, 20 g syropu z agawy lub 20 g miodu, 1 łyżeczkę mielonego kminu. Zamknij pokrywę kielicha.
  2. Smaż saute.
  3. Dodaj 400 g gotowanej ciecierzycy, 50 g prażonych nasion sezamu, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu, 90 ml wody i 20 ml soku z cytryny. Zamknij pokrywę kielicha.
  4. Wymieszaj.
  5. Posiekaj.
  6. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®