Gulasz z królika


2 porcje 1 godzina 30 minut

Gulasz z królika po niemiecku

Pobierz przepis

Składniki

  • 800 g mięsa z królika, pokrojonego w kostkę
  • 1 łyżeczka soli
  • 10 g rozmarynu
  • szczypta tymianku
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 200 ml czerwonego wina
  • 100 g selera, pokrojonego w kostkę
  • 100 g marchewki, pokrojonej w kostkę
  • 100 g cebuli, pokrojonej w kostkę
  • 10 g ząbków czosnku
  • 10 g mąki
  • 50 ml oleju roślinnego
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 100 ml octu winnego
  • 500 ml wywaru wołowego

Przygotowanie

  1. W misce umieść 800 g mięsa z królika, 1 łyżeczkę soli, 10 g rozmarynu, szczyptę tymianku, 1 liść laurowy, 1 łyżeczkę pieprzu oraz 200 ml wina czerwonego. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw do zamarynowania na 30 minut.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
  3. Umieść 100 g selera, 100 g marchewki, 100 g cebuli, 10 g czosnku, 10 g mąki oraz 50 ml wywaru. Zamknij pokrywę kielicha.
  4. Posiekaj.
  5. Wymieszaj.
  6. Dodaj zamarynowane mięso, 50 g koncentratu pomidorowego, 100 ml octu winnego oraz 500 ml wywaru.
  7. Ugotuj.
  8. Całość wymieszaj szpatułką i zamknij pokrywę kielicha, a następnie wyjmij miarkę.
  9. Duś.
  10. Wyjmij ugotowane mięso, przecedź sos przez sitko, a następnie polej nim mięso.
  11. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®