Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 800 g mięsa z królika, pokrojonego w kostkę
- 1 łyżeczka soli
- 10 g rozmarynu
- szczypta tymianku
- 1 liść laurowy
- 1 łyżeczka pieprzu
- 200 ml czerwonego wina
- 100 g selera, pokrojonego w kostkę
- 100 g marchewki, pokrojonej w kostkę
- 100 g cebuli, pokrojonej w kostkę
- 10 g ząbków czosnku
- 10 g mąki
- 50 ml oleju roślinnego
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 100 ml octu winnego
- 500 ml wywaru wołowego
Przygotowanie
- W misce umieść 800 g mięsa z królika, 1 łyżeczkę soli, 10 g rozmarynu, szczyptę tymianku, 1 liść laurowy, 1 łyżeczkę pieprzu oraz 200 ml wina czerwonego. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw do zamarynowania na 30 minut.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
- Umieść 100 g selera, 100 g marchewki, 100 g cebuli, 10 g czosnku, 10 g mąki oraz 50 ml wywaru. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Wymieszaj.
- Dodaj zamarynowane mięso, 50 g koncentratu pomidorowego, 100 ml octu winnego oraz 500 ml wywaru.
- Ugotuj.
- Całość wymieszaj szpatułką i zamknij pokrywę kielicha, a następnie wyjmij miarkę.
- Duś.
- Wyjmij ugotowane mięso, przecedź sos przez sitko, a następnie polej nim mięso.
- Gotowe do podania. Smacznego!