Gulasz wołowy, Węgierska faszerowana kapusta, Dynia z przyprawami gotowana na parze


4 porcje 50 minut

Pomysł na 3 dania na raz

Pobierz przepis

Składniki

  • Gulasz wołowy:
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • 800 g wołowiny, pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli
  • 20 g ząbków czosnku
  • 100 g czerwonej papryki
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 100 ml białego wina
  • 500 ml wywaru wołowego
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 1 łyżeczka oregano
  • Węgierska faszerowana kapusta
  • 300 g mielonej wieprzowiny
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki papryki
  • 20 g ryżu, moczonego w wodzie przez ok. 30 min (opcjonalnie)
  • 10 g ząbków czosnku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 500 g liści kapusty, namoczonych we wrzątku
  • Dynia z przyprawami gotowana na parze
  • 500 g dyni, pokrojonej w kostkę
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki soli

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 300 g wieprzowiny, 1 jajko, 2 łyżeczki papryki, 20 g ryżu, 10 g czosnku oraz 1/2 łyżeczki soli. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. Całość przełóż do miski. Mięso zawiń w liście kapusty, a następnie umieść w zestawie do gotowania na parze.
  5. Na tacce zestawu do gotowania na parze umieść dynię. Przypraw 1/2 łyżeczką pieprzu, 1/2 łyżeczką gałki muszkatołowej, 1/2 łyżeczką papryki, 30 ml oliwy z oliwek oraz 1/2 łyżeczką soli.
  6. Wyczyść kielich do gotowania.
  7. Umieść 30 ml oliwy z oliwek, 100 g cebuli, 20 g czosnku oraz 100 g papryki czerwonej. Zamknij pokrywę kielicha.
  8. Posiekaj.
  9. Dodaj 800 g wołowiny oraz 100 ml białego wina. Zamknij pokrywę kielicha.
  10. Smaż saute.
  11. Dodaj 50 g koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki papryki, 500 ml wywaru wołowego, 1/2 łyżeczki kminku oraz 1 łyżeczkę oregano. Na kielichu umieść zestaw do gotowania na parze.
  12. Duś.
  13. Duś.
  14. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®